Известие
Collapse
No announcement yet.
Проблем с уреда за нивото на горивото
Collapse
X
-
На мен пък май ми се получава обратното...Зареждам и отива стрелката примерно на 2-рата черта..Гася колата пред нас (на равно) паля след 2-3 часа и стрелката е слезла с половин деление, а като я огасих беше на 2-рата чертичка...Странни явления се случват с тоя уред за нивото...Ясно, че в тоя форум - слаб пияч, бияч, ебач и слаб шофьор няма, ма нема смисъл да се фалим..
FIAT Coupe 16VT
Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD
-
Провери датчика за горивото в резервоара. Незнам как е при 147-ците но предполагам , че е като на повечето коли със съпротивителни писти и провери как е контакта на крачетата. Датчика си представлява реостатLast edited by viktorivanov; d.m.y г., 13:50.Victor Ivanov A+ - 2009 Karting Champion of Bulgaria.
Aprilia Sportcity 200 & Alfa 156 2.0 Twin Spark Distinctive
Comment
-
Първоначално публикувано от digitalundgrd Покажи съобщениеНа мен пък май ми се получава обратното...Зареждам и отива стрелката примерно на 2-рата черта..Гася колата пред нас (на равно) паля след 2-3 часа и стрелката е слезла с половин деление, а като я огасих беше на 2-рата чертичка...Странни явления се случват с тоя уред за нивото...
и при мен е така сипах бензин за 100лв показа ми на половината резервоара след като я изгасих ми показва 1/4 странна работа
п.с. с нова бензинова попма съм
Comment
-
Първоначално публикувано от TMAX Покажи съобщениеКолеги днес колата за 2-ри път ме остави на пътя!Причината - липсата на каквото и да е гориво!Направих и снимка на показанието на стрелката при напълно празен резервоар!
[ATTACH]65021[/ATTACH]
Та въпроса ми е какво трябва да направя за да имам нормално и вярно измерване на нафтата!
Благодаря предварителноFiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
Piaggio Liberty 05" 50cc 2T
Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex
Comment
-
Това се случва на коли които седят дълго време без да се карат заредени с малко гориво.Или рядко им им се случва да се пълнят до горе.Така бях чел някъде и мисля че има логика.CUORE SPORTIVO 164 +,156 2.4 TI +++, 159 TI +++,Alfa Romeo Arna 1.3 TI
Fiat Uno Fire,Fiat Tipo Gran Turismo,Fiat Bravo, Fiat Grande Punto, Fiat 1500 Lunga,Fiat 850,Fiat 1300/1500
Comment
-
точно така е и проблема е свързан с т.нар съпротивителна писта на датчика - потенциометър. Тя се окислява само в позицийте в които се използва най-често а това зависи от нивото на горивото.Victor Ivanov A+ - 2009 Karting Champion of Bulgaria.
Comment
-
Първоначално публикувано от 136 Покажи съобщениеТова се случва на коли които седят дълго време без да се карат заредени с малко гориво.Или рядко им им се случва да се пълнят до горе.Така бях чел някъде и мисля че има логика.Първоначално публикувано от viktorivanov Покажи съобщениеточно така е и проблема е свързан с т.нар съпротивителна писта на датчика - потенциометър. Тя се окислява само в позицийте в които се използва най-често а това зависи от нивото на горивото.Audi A6 3.0 TDI
Infiniti FX35
Comment
-
Първоначално публикувано от viktorivanov Покажи съобщениеточно така е и проблема е свързан с т.нар съпротивителна писта на датчика - потенциометър. Тя се окислява само в позицийте в които се използва най-често а това зависи от нивото на горивото.AR 166 2,4 ЖТД Волво 460 1,9 ТД, Волво 460 1,7 I ех, Браво 1,4 12V ех, Ланча Y 1,4 12V ех, Пунто 1,1 6 speed ex, Пежо 106 ех и първата ОРел кадет 1,6 печка - "карабина" - с манивели по вратите и вЪлнен салон
Comment
-
Пак зависи. Може и крачето да е заседнало. Общо взето това са повредите а за най-сигурно вадиш датчика от резервоара , взимаш мултицета и започваш да мериш на изводите. Ей сега да погледна в Аутодатата и ще ти кажа на кои. Гледаш при преместване от единия край към другия дали ще се променят стойностите на съпротивлението.Victor Ivanov A+ - 2009 Karting Champion of Bulgaria.
Comment
-
Това според мен става, защото колата примерно е карана от някой "пестелив" дето я е карал винаги с малко гориво в резервоара, и съответно поплавъка (или там какъвто и да е уреда дето мери количеството в резервоара) се е износил и изхабил в тази си част (където показва малко наличие на гориво); ако си я пълниш до горе и зареждаш йкато стигне до половината няма да имаш проблеми според мен...
ПС: ти тая кола ако я караш постоянно толкова ли не можеш да я определиш как харчи, та да се заблудиш от това показание..? Аз като гледам показанието на уреда, имаш гориво за още 100+ километра поне...
Comment
-
Първоначално публикувано от viktorivanov Покажи съобщениеПак зависи. Може и крачето да е заседнало. Общо взето това са повредите а за най-сигурно вадиш датчика от резервоара , взимаш мултицета и започваш да мериш на изводите. Ей сега да погледна в Аутодатата и ще ти кажа на кои. Гледаш при преместване от единия край към другия дали ще се променят стойностите на съпротивлението.Първоначално публикувано от viktorivanov Покажи съобщениеЕто ти и ел. схемата , но това е от 156 1,9 дизел , защото няма за 147 , но предполагам са същите. на посочените изводи измери дали се променя съпротивлението.
---------- Post added at 22:14 ---------- Previous post was at 22:06 ----------
[QUOTE=badmadafaka;832306]Това според мен става, защото колата примерно е карана от някой "пестелив" дето я е карал винаги с малко гориво в резервоара, и съответно поплавъка (или там какъвто и да е уреда дето мери количеството в резервоара) се е износил и изхабил в тази си част (където показва малко наличие на гориво); ако си я пълниш до горе и зареждаш йкато стигне до половината няма да имаш проблеми според мен...
Не е карана от наречения от теб " пестелив " тип човек и относно изхабяването на поплавака - като нов си е!
Знам точно колко ми гори колата, колега! Обаче от начина по който я карам ми дава разход с разлика от рода на 3 литра между леко шофиране и по -динамично!Според теб за 800 км . пробег аз да си пиша на лист кога карам бързо и кога икономично за да знам средния и да знам колко гориво има в резервоара според това каране!
С пълненето над половината също за мен не е решение! В моимента имам за 20 лв нафта а стрелката е над половината!За 60 лв. стрелката пак е там?Audi A6 3.0 TDI
Infiniti FX35
Comment
-
[QUOTE=TMAX;832382]Благодаря ти много за информацията колега!
---------- Post added at 22:14 ---------- Previous post was at 22:06 ----------
Първоначално публикувано от badmadafaka Покажи съобщениеТова според мен става, защото колата примерно е карана от някой "пестелив" дето я е карал винаги с малко гориво в резервоара, и съответно поплавъка (или там какъвто и да е уреда дето мери количеството в резервоара) се е износил и изхабил в тази си част (където показва малко наличие на гориво); ако си я пълниш до горе и зареждаш йкато стигне до половината няма да имаш проблеми според мен...
Не е карана от наречения от теб " пестелив " тип човек и относно изхабяването на поплавака - като нов си е!
Знам точно колко ми гори колата, колега! Обаче от начина по който я карам ми дава разход с разлика от рода на 3 литра между леко шофиране и по -динамично!Според теб за 800 км . пробег аз да си пиша на лист кога карам бързо и кога икономично за да знам средния и да знам колко гориво има в резервоара според това каране!
С пълненето над половината също за мен не е решение! В моимента имам за 20 лв нафта а стрелката е над половината!За 60 лв. стрелката пак е там?Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
Piaggio Liberty 05" 50cc 2T
Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex
Comment
Comment